Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Hoogeindsestraat 4 in Rijkevoort 5447 PD

Hoogeindsestraat 4

5447 PD Rijkevoort
Vraagprijs € 845.000,- k.k.

Omschrijving

One of a kind! Klooster van Kostbaar Bloed.

Midden in het dorp Rijkevoort (gemeente Boxmeer), aan de Hoogeindsestraat 4 staat dit voormalige klooster. Lang geleden woonde er de missiezusters van het Kostbaar Bloed. Omgeven door een oorspronkelijk hekwerk straalt de oude gevel rust uit. Boven de voordeur is het originele Mariabeeld nog aanwezig; dat zijn zegen lijkt te geven aan...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 794 m² Aantal kamers 24
Lees meer

Omschrijving

One of a kind! Klooster van Kostbaar Bloed.

Midden in het dorp Rijkevoort (gemeente Boxmeer), aan de Hoogeindsestraat 4 staat dit voormalige klooster. Lang geleden woonde er de missiezusters van het Kostbaar Bloed. Omgeven door een oorspronkelijk hekwerk straalt de oude gevel rust uit. Boven de voordeur is het originele Mariabeeld nog aanwezig; dat zijn zegen lijkt te geven aan iedereen die binnen gaat.

Het Kostbaar Bloed was een arme orde. Alles ging naar de missies. En dat was in het pand goed te zien. Het hele pand was zeer sober uitgevoerd. Er is geen grote toegang, er zijn geen ornamenten te vinden. Wel een paar glas-in-lood ramen. Omdat het object in diverse perioden is gebouwd zijn er meerdere trappenhuizen aanwezig. De begane grond, eerste verdieping en de kelder zijn ingedeeld in meerdere kamers, toiletten en badkamers. Tevens zijn de verdiepingen (behalve de tweede verdieping) bereikbaar via een liftpartij. Aan de achterzijde van het klooster, op de begane grond, is (vermoedelijk) in de jaren '70 een grote aula/recreatiezaal aangebouwd. Op de tweede verdieping zijn de oude, kleine kloostercellen doorgebroken om grotere vertrekken te realiseren.
Diverse ruimten zijn nog voorzien van de originele vloeren (waaronder de tegels in de gangen op de begane grond).

Het oorspronkelijk bouwjaar van de voorname villa dateerd uit ca. 1906. Hierna hebben er nog diverse uitbreidingen en renovaties plaatsgevonden.
De indrukwekkende uitstraling van dit statige pand wordt mede bepaald door de imposante gevels, de raampartijen en de omvang van het geheel.
Het object is gelegen op een fraai perceel met goede verhoudingen. Ruim voldoende parkeermogelijkheid op eigen terrein.

Woonomgeving
Het object is gelegen aan een doorgaande weg midden in het dorp Rijkevoort. Rijkevoort ligt in het oosten van Noord- Brabant. Goede ontsluitingen middels de A73 naar Nijmegen, Venlo en Duitsland. Maar ook het busstation (ca. 150m) en het NS- station Boxmeer is binnen enkele autominuten bereikbaar. Hier kunt u in alle rust genieten van een prachtige omgeving.

Bestemmingsplan
Door de Gemengde bestemming op het perceel zijn er legio gebruiksmogelijkheden (bestemmingsplan op verzoek beschikbaar). Indien u een specifiek gebruik voor dit object in gedachte heeft adviseren wij u contact op te nemen met de Gemeente Boxmeer (afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving).

Bouwkenmerken
Bouwjaar: 1874
Gevels: de gevels zijn opgetrokken in metselwerk
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: niet geïsoleerd (deels isolerende beglazing op de tweede verdieping)

Algemeen
Inhoud: het object heeft een inhoud van maar liefst ca. 3.272 m³
Perceeloppervlakte: 2.450 m²
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 794 m²
Gebruiksoppervlakte overig inpandige ruimte: ca. 140 m²
In de koopakte zal de niet-zelfbewonings-clausule worden opgenomen. (Dit houdt in dat koper ermee bekend is dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt).

Algemeen
- Uitdrukkelijk wordt gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand is gekomen nadat alle partijen de koopovereenkomst hebben getekend, de zogenaamde “schriftelijkheidsvereiste” is in dezen van toepassing.
- De waarborgsom/bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom en is een uitdrukkelijk onderdeel van de koopovereenkomst. De koper dient deze binnen 5 dagen ná het vervallen van de eventuele ontbindende voorwaarden bij de transporterende notaris te deponeren.
- Een koper/ geïnteresseerde heeft een onderzoek plicht en is gerechtigd voor zijn rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten, dan wel adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat en het gebruik van deze onroerende zaak.
- Voor het optimaal behartigen van diens belangen adviseren wij geïnteresseerden en kopers om een professionele NVM-aankoopmakelaar in te schakelen.
- De bij de inmeting gehanteerde Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. Meetrapport aanwezig. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
- Deze informatie is door verkopend makelaar zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle weergegeven maten en oppervlakten zijn indicatief
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 845.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg Indeling Woonoppervlakte 794 m² Perceeloppervlakte 2450 m² Gebouwgebonden buitenruimte 8 m² Overige inpandige ruimte 140 m² Externe bergruimte 18 m² Inhoud 3272 m³ Aantal kamers 24 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand hout, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeeroppervlakte 0 m² (3 bij 6) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, gedeeltelijk gestoffeerd, toegankelijk voor ouderen en toegankelijk voor minder validen Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Wonen annex kantoor Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie, TV kabel, Lift, Rookkanaal Kadastrale gegevens Gemeente Boxmeer Sectie W Perceelnummer 1223 Oppervlakte 2450 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Hoogeindsestraat 4, 5447 PD Rijkevoort
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.